Actueel treinverkeer Engeland

De live trackingtool: Actueel treinverkeer Engeland geeft een actueel overzicht van waar en hoeveel treinen zich op dit moment op het Engelse spoorwegnet bevinden. Klik met uw muis op de plattegrond van Engeland om in te zoomen op de kaart of klik op een trein om meer informatie te zien over de soort trein, de reistijden en diverse eindbestemmingen. Gebruik het menu voor andere stations of gebieden.
Elke 10 seconden wordt de kaart ververst met nieuwe reisinformatie worden de nieuwe GPS posities van de honderden treinen op het kaartje aangepast.

Bron: Traintimes.org.uk

Met de trein naar Engeland?

Met de trein naar Engeland. Dat kan prima! Vanuit Brussel rijden er tot 11 treinen per dag naar Engeland. Deze hebben altijd als eindbestemming Londen. Vanuit Londen rijden er echter snelle treinen naar alle delen van Engeland. Met de trein naar EngelandOok kunt u kiezen voor de combinatie boot + trein. Een treinreis naar Engeland begint met de trein naar Brussel. Dat kan met de Thalys (10x per dag) of met de InterCity Brussel (deze rijdt in 2013 vanaf Den Haag HS). In Brussel stapt u over op de trein naar Londen. Deze wordt uitgevoerd door Eurostar. Anders dan bij een normale trein, moet u bij de Eurostar inchecken. Hiervoor dient u 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Vanuit Brussel rijdt de Eurostar in ongeveer twee uur naar Londen. De rit door de vijftig kilometer lange Kanaaltunnel duurt circa 30 minuten. Sommige Eurostar-treinen stoppen ook te Ebbsfleet Int’l en Ashford. Treinkaartjes naar Engeland kopen? Bij Voyages SNCF, Eurostar.com, NS International en NMBS Europe kunt u vanaf 4 maanden voor vertrek treintickets kopen naar Eurostar-bestemmingen. Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf ca. 70 euro (enkele reis).