Actuele vliegbewegingen Nederland

Actuele vliegbewegingen Nederland laat met de Flightradar24 trackingtool in één oogopslag zien waar en hoeveel vliegtuigen zich in het Nederlandse luchtruim bevinden of waar dan ook ter wereld. Elke 20 seconden wordt er nieuwe vluchtinformatie gegeven en worden de nieuwe posities op het kaartje automatisch aangepast.

Bron: Flightradar24.com
Het gebruik van deze tool is eenvoudig. Klik met je muis op een vliegtuig om meer informatie te verkrijgen over de vlucht. Je kunt bijvoorbeeld zien welke vliegtuigmaatschappij er vliegt, welk model vliegtuig het is en natuurlijk locatiegegevens, hoogte, eindbestemming en snelheid. Het zal niemand verbazen dat met name veel vliegtuigen van vliegtuimaatschappij KLM en discount airliners als Transavia en EasyJet boven Schiphol vliegen.

Actuele vliegbewegingen Nederland

Actuele vliegbewegingen Nederland

Actuele vliegbewegingen Nederland | Aantal passagiers op Schiphol
Met 72,6 miljoen passagiers en 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2019 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. (Bron: CBS cijfers luchtvaart) Ruim 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 313 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van de Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 60.000 mensen werkzaam.

De meeste vliegtuigpassagiers die Nederland aandoen, komen uit of gaan naar een ander Europees land (al dan niet als eindbestemming). Deze landen en luchthavens zijn niet altijd de oorspronkelijke herkomst of de uiteindelijke eindbestemming van de reizigers. Zo wordt bijvoorbeeld Londen Heathrow in het Verenigd Koninkrijk, net als Amsterdam Schiphol, vaker gebruikt als hub. Dit houdt in dat reizigers naar deze luchthavens vliegen om vervolgens over te stappen op een andere vlucht naar een verdere bestemming. Na Europa is Noord-Amerika de voornaamste bestemming.

Het aantal passagiers is in 2020 en 2021 tijdens de Corona uitbraak sterk afgenomen. Het aantal passagiers via Schiphol nam in 2020 met bijna 71 procent af ten opzichte van een jaar eerder. In 2020 vlogen maar 23,6 miljoen passagiers via alle Nederlandse luchthavens. Schiphol was met 20 miljoen passagiers goed voor 88 procent van alle passagiers.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europe’s preferred airport te zijn en te blijven.