Actuele vliegbewegingen wereld

De Flightradar24 trackingtool: Actuele vliegbewegingen wereld laat realtime in één oogopslag zien waar en hoeveel vliegtuigen zich momenteel in het luchtruim bevinden waar dan ook ter wereld. Het gebruik van deze tool is eenvoudig. Klik met je muis op een vliegtuig om meer informatie te verkrijgen over de vlucht. Je kunt bijvoorbeeld zien welke vliegtuigmaatschappij er vliegt, welk model vliegtuig het is en natuurlijk locatiegegevens, hoogte, eindbestemming en snelheid. Elke 20 seconden wordt er nieuwe vluchtinformatie gegeven en worden de nieuwe posities op het kaartje automatisch aangepast.

Bron: Flightradar24.com
Actuele vliegbewegingen boven Nederland

Met 49,8 miljoen passagiers en 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2011 vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. 103 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 313 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Actuele vliegbewegingen wereldEuropa en één van de twee Europese thuisbases van de Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 60.000 mensen werkzaam.
Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europe’s preferred airport te zijn en te blijven.