Afstanden in Nederland berekenen

Gaat u binnenkort op bezoek bij familie of vrienden? Of wil u graag de kilometerafstand weten tussen Nijmegen-Groningen, Amsterdam-Maastricht of Utrecht-Zwolle?
Dat kan nu met de routeplanner: Afstanden in Nederland berekenen. Deze routeplanner is gebaseerd op de functionaliteit van Open Street Maps. Uw zoekopdracht wordt naar de servers van Open Route Service verzonden en geretourneerd als route op de map.
Afstand kilometers Nederland berekenenHybride auto’s | Schone en zuinige auto’s
Meer en meer leveren de grote autoleveranciers schone en zuinige auto’s op de Nederlandse automarkt. De vraag naar dit soort auto’s neemt sterk toe. Onlangs bracht Volkswagen de Volkswagen Polo BlueMotion uit. Het motto van deze nieuwe Volkswagen is: Schoner, Zuiniger en Goedkoper. Met een tankinhoud van 45 liter rijdt deze Polo bijna 1400km (!)
Andere automerken gaan de concurrentie aan: De Honda Insight, Toyota Prius, Ford Fusion hybride, Peugeot 3008 hybride. De autolijst wordt steeds langer. Een hybride auto verbruikt minder brandstof en is dus ook milieuvriendelijker dan een normale auto: 15-35 % minder in de stad en buiten de bebouwde kom zelfs 25-55%. Ook heeft u bij de aanschaf van een nieuwe hybride auto diverse financiële voordelen: geen motorrijtuigenbelasting (MRB) en grote korting of zelfs kwijtschelding van de BPM.

Elektrische auto’s | De toekomst
Als u een hybride auto niet groen genoeg vindt is er natuurlijk ook de elektrische auto. Hoewel dit voor een particulier nog wel een dure aankoop is. Maar er gloort hoop aan de horizon. Volkswagen denkt nl. dat de elektrische auto binnen drie jaar goedkoper is dan een brandstofauto. Volgens het Duitse concern komt dit vooral door de snel dalende kostprijs van batterijen. Daarnaast worden in 2013 ook de eerste auto’s op waterstof op de markt gebracht. Hoewel waterstof gemaakt wordt op basis van electriciteit en dus niet geheel duurzaam is wordt er toch veel verwacht vandeze wijze van voortstuwing.

Bereken afstanden in Nederland tussen de plaatsen:
Amsterdam Rotterdam Den Haag Utrecht Eindhoven Tilburg Almere Groningen Breda Nijmegen Enschede Apeldoorn Haarlem Arnhem Zaanstad Amersfoort Haarlemmermeer ‘s-Hertogenbosch Zoetermeer Zwolle Dordrecht Maastricht Leiden Emmen Ede Venlo Westland Deventer Sittard-Geleen.