ANWB Routeplanner

De ANWB routeplanner zoekt en vindt de snelste of kortste route naar uw bestemming. Of u nu met de auto, met de fiets, lopend of met het Openbaar Vervoer reist, de ANWB toont u 24/7 de juiste weg. De routeplanner geeft u alle relevante verkeersinformatie en toont de actuele files, wegwerkzaamheden en omleidingen. Ook kunt u bij de ANWB uw reiskosten en verbruikte brandstof berekenen.

Gebruik de routeplanner tevens als basis voor een autovakantie tijdens de komende vakantieperiodes.
Voor autoroutes maakt de ANWB gebruik van de routeplanner van TomTom die automatisch berekent wat de snelste of kortste route is tussen twee locaties. Deze routeplanner vormt ook de basis voor de berekening van reistijden. In beide gevallen wordt rekening gehouden met de gemiddelde verkeersdrukte. De routeplanner van TomTom wordt vier keer per jaar bijgewerkt.

Afstanden berekenen voor woon-werkverkeer

Plan uw route met de ANWB Routeplanner

Plan uw route met de ANWB

Wilt u bedrijfsmatig de routeplanner van de ANWB gebruiken voor de berekening van grotere aantallen afstanden voor woon-werkverkeer? Mobiliteitenverkeer.nl biedt hiervoor twee oplossingen.

– Met onze PostcodeService berekenen wij uw afstanden en reistijden. De afstandsberekeningen komen 100% overeen met de online ANWB Routeplanner.
– Een tweede oplossing is de AfstandsCalculator.  Met deze Excel tool berekent uzelf eenvoudig uw afstanden en reistijden.

Heeft u vragen en wilt u ook de kilometerafstanden en reistijden van uw medewerkers laten (her)berekenen?
Stuur ons een mail.  Wij helpen u graag verder.
.

SnelsteRoute

Bereken de snelste route

De applicatie SnelsteRoute berekent de optimale reisroute tussen meerdere adressen en postcodes

Er zijn vandaag de dag vele goede routeplanners op Internet te vinden. De ANWB routeplanner is één van de oudste en verreweg de bekendste. Daarnaast bieden ook onze eigen TomTom, Mappy en Routenet goede en professionele wegenkaarten aan. De routeplanner SnelsteRoute is door KilometerAfstanden.nl ontwikkeld. Deze routeplanner, op basis van Google Maps, berekent snel de kortste route tussen maximaal 10 adressen of postcodes en is daarmee een ideaal hulpmiddel voor de vervoer- en transportsector.
Wat u de beste routeplanner vind is een kwestie van persoonlijke smaak. Wilt u alleen een snelle uitdraai maken van de gekozen route voor onderweg naar uw vakantie adres of wilt u uitgebreide informatie inclusief alle benzinestations, hotels en restaurants onderweg? De keuze is aan u. Naast de routeplanner ANWB en de Google Maps routeplanner heeft ook TomTom nu de mogelijkheid om direct de actuele verkeersinformatie met omleidingen en files te kunnen berekenen. Dit levert niet alleen veel tijdwinst op onderweg op vakantie maar bespaart u ook veel ergernis.

Geschiedenis van de ANWB

In juni 2018 bestond de ANWB precies 135 jaar. Sinds het ontstaan van deze club in 1883 zijn er veel opmerkelijke mijlpalen gepasseerd. Zoals bijvoorbeeld het clubblad De Kampioen dat meer dan 130 jaar oud is. Of natuurlijk de Wegenwacht, de mobiele pechhulp dienst, inmiddels ook alweer 70 jaar oud.

De ANWB heeft zich in 135 jaar weten te ontwikkelen van wielrijdersbond naar toeristenbond met momenteel meer dan 4,4 miljoen leden.

Andere iconen van de ANWB zijn de ANWB paddenstoel,  de ANWB reisgids en reiskaarten, de routeborden langs en boven de weg. In Duitsland is de ANWB gelieerd aan de ADAC Routenplaner. De geschiedenis van de ANWB loopt synchroon met de vooruitgang van Nederland. Vroeger gebruikt als reisgids voor de rijke enkeling maar meer recent als mobiele ondersteuning voor de vakantie van miljoenen Nederlanders in binnen- en  buitenland.

De huidige routeplanner van de ANWB toont talloze mogelijkheden om de reiziger van vandaag te voorzien van actuele reisinformatie van deur tot deur.  Ondersteunt door de nieuwste webtechnologie kan de ANWB ook de komende jaren mee in de vaart der volkeren.