ANWB routeplanner

De ANWB routeplanner zoekt en vindt de snelste of kortste route naar uw bestemming. Of u nu met de auto, met de fiets, lopend of met het Openbaar Vervoer reist, de ANWB toont u 24/7 de juiste weg.

De ANWB routeplanner geeft relevante verkeersinformatie en toont de actuele files, wegwerkzaamheden en omleidingen. Ook kunt u op de website uw reiskosten en verbruikte brandstof berekenen. De routeplanner is tevens geschikt ter voorbereiding van een autovakantie gedurende de komende vakantieperiode. Denk hierbij o.a. aan een overzicht van alle laadpalen voor elektrische auto’s maar ook tarieven voor tolwegen in Europa.

Voor het uitstippelen van de autoroutes maakt de ANWB gebruik van de kaarten van TomTom. Deze kaartenleverancier berekent automatisch de snelste of kortste route tussen twee of meerdere locaties. De kaarten vormen dan ook de basis voor de berekening van reistijden. In beide gevallen wordt rekening gehouden met de meest recente gemeten verkeersdrukte. De wegenkaarten van TomTom worden vier keer per jaar bijgewerkt en hierdoor blijft de route- en reistijd berekening van deze routeplanner dus actueel.

Hoe gebruik ik de ANWB Routeplanner?

De ANWB Routeplanner kent sinds de zomer van 2021 enkele nieuwe mogelijkheden. Met name de zoekfunctie is uitgebreid. Was het voorheen al mogelijk om routes te plannen, nu is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de verschillende hotels, horeca en tankstations langs de gekozen route te bekijken. Tevens worden de actuele prijzen van de goedkopere tankstations die iets verder van de route liggen worden getoond.
De ANWB routeplanner houdt rekening met live-verkeersinformatie en krijgt vier keer per jaar een update. Voor vakantiegangers binnen Europa zijn nu ook alle oplaadpalen en oplaadstations te vinden.

ANWB Routeplanner

De geschiedenis van de ANWB

In juni 2018 bestond de ANWB precies 135 jaar. Sinds het ontstaan van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond in 1883 zijn er veel opmerkelijke mijlpalen gepasseerd. Zoals bijvoorbeeld het clubblad De Kampioen dat meer dan 130 jaar oud is. Of natuurlijk de Wegenwacht, de mobiele pechhulp dienst, inmiddels ook alweer 70 jaar oud. De ANWB heeft zich in 135 jaar weten te ontwikkelen van wielrijdersbond naar toeristenbond en heeft momenteel meer dan 4,4 miljoen leden.

Andere iconen van de ANWB zijn bijvoorbeeld de ANWB paddenstoel, de ANWB reisgids en reiskaarten en de routeborden langs en boven de weg. In Duitsland is de ANWB gelieerd aan de ADAC Routenplaner. De geschiedenis van de ANWB loopt synchroon met de vooruitgang van Nederland. Vroeger werd de ANWB gebruikt als reisgids voor de rijke enkeling. Maar meer recent als mobiele ondersteuning voor de vakantie van miljoenen Nederlanders in binnen- en  buitenland.

De huidige online routeplanner van de ANWB toont talloze mogelijkheden om de reiziger van vandaag te voorzien van actuele reisinformatie. En van deur tot deur.  Ondersteunt door de nieuwste web technologie kan de ANWB ook de komende jaren mee in de vaart der volkeren.

Afstanden berekenen met de ANWB routeplanner…

ANWB routeplanner

Wilt u bedrijfsmatig de routeplanner van de ANWB gebruiken om grotere aantallen afstanden voor woon-werkverkeer voor uw medewerkers te berekenen?
Mobiliteitenverkeer.nl biedt hiervoor met haar PostcodeService een kant-en-klare oplossing. Deze oplossing is gebaseerd op het gebruik van ANDES en TomTom, leverancier van de kaarten die door de ANWB worden gebruikt. De PostcodeService levert een 100% match op met de online ANWB Routeplanner.
Wilt u ook de kilometerafstanden en reistijden van uw medewerkers laten (her)berekenen?
 Stuur ons uw vraag! Wij helpen u graag verder.

… en met SnelsteRoute.nl

Er zijn vandaag de dag vele goede routeplanners op Internet te vinden. De ANWB routeplanner is één van de oudste en verreweg de bekendste. Daarnaast bieden ook onze eigen TomTom, Mappy en Routenet goede en professionele wegenkaarten aan. Ook kennen we ritplanners die tussenstops in de snelste volgorde plaatsen. Een goede ritplanner is SnelsteRoute.nl een mobiliteitstool die door KilometerAfstanden.nl is ontwikkeld.

ANWB routeplanner

Deze routeplanner, op basis van Google Maps, berekent snel de kortste route tussen maximaal 10 adressen of postcodes. En is daarmee een ideaal hulpmiddel voor de vervoer- en transportsector.
Wat u de beste routeplanner vind is een kwestie van persoonlijke smaak. Wilt u alleen een snelle uitdraai maken van de gekozen route voor onderweg naar uw vakantie adres? Of wilt u uitgebreide informatie inclusief alle benzinestations, hotels en restaurants onderweg. De keuze is aan u. Naast de routeplanner ANWB en de Google Maps routeplanner heeft ook TomTom nu de mogelijkheid om direct de actuele verkeersinformatie met omleidingen en files te kunnen berekenen. Dit levert niet alleen veel tijdwinst op onderweg op vakantie maar bespaart u ook veel ergernis.

Andere bekende buitenlandse routeplanners in de USA en Canada zijn de AAA Triptrik Travel Planner en in de UK de AA Route Planner. Deze automobielorganisaties zijn gelieerd aan de ANWB en staan eveneens bekend om de goede pechhulpdienst die zij aanbieden.

Diverse Apps | Wegenwacht en ANWB Onderweg App

De Algemene Nederlandse Wielrijders Bond staat digitaal niet stil en heeft verschillende apps voor de automobilist ontwikkeld.
Met de Wegenwacht App kunnen automobilisten nu gemakkelijk en met één druk op knop, 24 uur per dag, 7 dagen per week een pechgeval melden. De Wegenwacht kan autoproblemen vaak ter plekke oplossen. Deze verkeersservice van de ANWB is niet nieuw en opnieuw populairder dan voorheen door het stoppen van concurrent Route Mobiel.

De ANWB Onderweg App geeft alle verkeersinformatie die je als automobilist onderweg kunt gebruiken. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de actuele routeinformatie met filemeldingen en omleidingen. U krijgt algemeen advies en vakantietips voor onderweg in Europa. Van bosbranden in Zuid-Europa tot fietsendragers op campers. Maar ook informatie over laadpalen, tankstations en brandstofprijzen. De ANWB Onderweg App informeert u graag.
Tot slot. Ook met de ANWB Onderweg App kunt u een online pechmelding doorgeven. Alles in één, lekker makkelijk!