Arriva Reisplanner

De Arriva reisplanner wordt dagelijks door vele duizenden reizigers geraadpleegd die op zoek zijn naar de snelste route naar hun eindbestemming. Opereerde Arriva vroeger nog veel streekgebonden, tegenwoordig zitten ze overal door het systeem van gemeentelijke aanbesteding. Wie het goedkoopst inschrijft krijgt een langjarige concessie. Zo kan het zijn dat in uw gemeente zomaar verschillende busmaatschappijen op verschillende lijnen rijden. Arriva is al lang de grootste openbare vervoerder van Nederland met in 2012 een marktaandeel van ruim 30%. Als u vaak reist per bus in Nederland dan is de Arriva Reisplanner een handig hulpmiddel om uw bustrip precies te plannen.

Wat kost mijn buskaartje?
De prijs van een buskaartje kan soms flink tegenvallen zoals de Connexxion reisplanner laat zien. Verreweg het goedkoopste is het gebruik van een OV-chipkaart. Je kunt een bedrag op laden op je OV-chipkaart en daarmee vervolgens reizen tot het op is. Deze wijze van vervoer heet reizen op saldo. Om te kunnen reizen moet er wel voldoende saldo op de OV kaart staan. Na je busreis moet je uitchecken en wordt er een bedrag dat je verreisd hebt afgeschreven van jouw OV-chipkaart. Uiteindelijk betaal je per gereisde kilometer. In de bus kun je natuurlijk ook een los kaartje kopen. De prijs van een los kaartje is vaak hoger dan als je reist met de OV-chipkaart.

Arriva reisplanner

Bereken de prijs van uw buskaartje van en naar:
Amsterdam Rotterdam Den Haag Utrecht Eindhoven Tilburg Almere Groningen Breda Nijmegen Enschede Apeldoorn Haarlem Arnhem Zaanstad Amersfoort Haarlemmermeer ‘s-Hertogenbosch Zoetermeer Zwolle Dordrecht Maastricht Leiden Emmen Ede Venlo Westland Deventer Sittard-Geleen.