Google Maps Routeplanner

Google Maps Routeplanner berekent de snelste route naar uw bestemming en meet de onderlinge kilometerafstand tussen straten, postcodes en plaatsen. Maar ook de reistijden per auto, openbaar vervoer, fiets of wandeltocht worden geleverd. We zijn er misschien inmiddels al aan gewend maar het is slechts 20 jaar geleden dat Google Maps de wereld veroverde. Sindsdien is mobiliteit niet meer hetzelfde. Alles en iedereen maakt tegenwoordig gebruik van de functionele kaartjes en GM routeplanner. Kortom, met Google Maps krijgt u snel alle reisinformatie die u nodig heeft.

Onderstaande kaart laat de GM routeplanner zien. Links in het menu de keuze uit de verschillende transportmiddelen zoals auto, OV, wandelen en fietsen. De GM routebeschrijving is accuraat en nauwkeurig en laat ook hoogteverschillen zien. Als de route eenmaal is ingegeven en en getoond kan je de blauwe routelijn verslepen naar een ander traject. De mogelijkheden binnen een GM kaartje zijn zeer uitgebreid en kent een hoge standaard. Gaat u dus binnenkort op reis? Raadpleeg dan eerst deze routeplanner!

Google Maps routeplanner
Diverse routeplanners

Er zijn vandaag de dag vele goede routeplanners op Internet te vinden. Voor het reguliere verkeer, het Openbaar Vervoer maar ook voor het transport- en goederenverkeer. Google MapsDe ANWB routeplanner is in Nederland natuurlijk één van de oudste en is verreweg de bekendste. Daarnaast bieden ook TomTom, Mappy en Routenet goede en professionele wegenkaarten aan.
De routeplanner SnelsteRoute.nl is door KilometerAfstanden.nl ontwikkeld. Deze routeplanner, op basis van Google Maps, berekent snel de kortste route tussen maximaal 10 adressen en postcodes. Het is daarmee een ideaal hulpmiddel voor de berekening van multiple waypoints in de vervoer- en transportsector. In  Duitsland kennen we de Falk routeplanner en de ADAC routeplanner, het zusje van de ANWB routeplanner. Het is echter wereldwijd gezien Google Maps die verreweg het grootste marktaandeel heeft veroverd met haar routeplanner. De kwaliteit en mogelijkheden van haar uitgebreide routeservices hebben de consument weten over te halen.

Street View en satellietweergave

Eén van de vele mogelijkheden binnen Google Maps is Street View. Het is een handige tool waarmee je snel een blik kunt werpen met foto’s van 360 graden. Dat is handig als je wil weten hoe straten, gebouwen en omgeving van je bestemming er uit zien.
Een andere handige functie is de satellietweergave. In deze modus zie je snel het landschappelijk terrein waar je naar kijkt. En met de functie Mijn Plaatsen kun je zelf je eigen kaarten aanmaken. Google Maps kent vele toepassingen en blijft zich ontwikkelen met hoogwaardige kaarten. De routeplanner is een van de meest gebruikte ter wereld. Navigatie was nog nooit zo makkelijk!