Kosten peage tolwegen Frankrijk

Als u naar de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan op vakantie gaat, zorgen de snelle tolwegen, ook wel Péage genoemd, ervoor dat u vlot op uw bestemming zal zijn. De bekendste tolwegen zijn die in Frankrijk nl. de Autoroute du Soleil (A6/A7) in het oosten van Frankrijk en de Autoroute l’Aquitaine (A10) in het westen.
De Autoroute du Soleil
routedusoleilDe meeste Nederlanders komen net onder Dijon, bij Beaune, op de autoroute du Soleil. De A31 uit Metz en Nancy komt hier samen met de A6, die in Parijs begint. U kunt natuurlijk ook in Parijs beginnen. Vanuit Nederland rijdt u dan via Gent en Lille over de E17/A1 naar Parijs, of via Brussel en Valenciennes over de E19/A2. Bij Parijs moet u goed kijken naar de borden met de wegennummers. De recente edities van de Michelin Frankrijk Gids hebben een handig overzicht van de verschillende aansluitroutes rond Parijs. In de drukke periodes tijdens de spits en rond de zwarte zaterdag kunt u Parijs beter vermijden als u flink wilt opschieten. Na Beaune rijdt u door de regio’s Bourgogne en Rhône-Alpes, langs Mâcon en Lyon (de gastronomische hoofdstad van Frankrijk), verder door naar de Provence. Dit gedeelte van de route is de A7 en brengt u langs de Ardèche, Drôme en Gard: drie departementen die hun naam aan de rivier die erdoor heen stroomt hebben te danken.

De autoroute de l’Aquitaine
autoroutesDe autoroute de l’Aquitaine leidt u vanaf Parijs naar de Aquitaine, de meest zuidwestelijke regio van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan. Bij Parijs kiest u de A10 richting Orléans en Tours door het kastelengebied van de Loire naar Poitiers via Saintes door de bosrijke Dordogne-streek naar Bordeaux. Wilt u nog zuidelijker? Neem dan de A63 en N10 tot Bayonne, Biarritz en Saint-Jean-de-Luz. Langs deze route komt u door een zeer gevariëerd landschap dat zeker een wat langere stop waard is. Vergeet dan het attractiepark Futuroscope in Poitiers niet!

 
Bereken de tol of peage van uw reis naar Frankrijk

 

Bereken de tol of peage naar:
Parijs Marseille Lyon Toulouse Nice Nantes Straatsburg Montpellier Bordeaux Rennes Le Havre Reims Lille Saint-Etienne Toulon Grenoble Angers Brest Le Mans Dijon Clermont-Ferrand Aix-en-Provence Amiens Nimes Tours Limoges Metz Besancon Caen Orléans Mulhouse Perpignan Boulogne-Billancourt Rouen Nancy